Växthusens plats bestäms idag

28.03.2015 16:40

Fiskarna blir också glada av solig dag

Det är sista lördagen i mars och solen värmer gott idag. Idag var det en riktig härlig dag. 
Dammen som har varit djupfrys under vinter har smält och solvärmen på vattenytan har fått alla små fiskarna att komma upp till ytan. Det kryllar av olika vackra fiskar. Och jag som var orloig för att kylan skulle ta väck på fiskarna. Eftersom dammen är så djup som 4 meter i mitten fryser inte hela dammen mer än på ytan, så fiskarna kan leva fritt under vattnet. Frågan är hur de får syre i från?
Hur som helst, var en fantastisk överraskning idag, att se så många vackra fiksar simma!
 

 

En stor gammal rostig lykta med trasig botten fick ansiktslyfyning idag. Den har stått ute i regn och skur i åratal tydligen och fick sin törn. Men fick den en bra grund att stå på. Alla rost slipades bort. Liksom trän finslipades och glasrutorna tvättades. Sedan målade jag allt sammans vit och lyktan fick se fräschare ut. 
 
 
Narsism fick flyttade in i min stora betong fågelbad tillsammans med mossa och annat och gjorde sällskap den nya lyktan. Känner mig nöjd av dagens arbete.
 
 
Förutom fiskarna framträdande och ,ålning av lyktan har vi även bestämd platsen för min nya växthus. Efter mycket velande om vi skulle ha det fram för huset eller vid sidan i samma länga som garagen så bestämde vi idag att det ska vara på baksidan av huset, samma sida som vi har altanen och dammen, mot skogen.
Denna sida är solig hala dagen och får också en fin kvällssol.
Förelen är att man ser det både från vardagsrummet och arbetsrummet och man kan glädja sig flera gånger om; inte bara när man är inne i växthuset och grejer utan även när man är inne i huset.
 

Den slutgiltiga storleken 22,4 kvm är dubbel så stor som min förra växthus som var 11,4 kvm.