Kvällsolen

09.04.2015 20:20

Det är härlig torsdagkväll och solen skiner än på vår himmel. Två koltraster sjunger i samstämning på toppen av en långa granar och gör oss extra glada i våra själar.

Platån för växthuset börjar få form. Medan det fylls med makadam och stenkross på platån för växthuset går jag omkring i trädgården och tar bilder på blommor och planerar i huvudet vilka blommor jag ska ha i mina nya rabatt.

Jag hade tagit med mig några lilablommoig Lungört med mig och palnterad på sluttningn mot dammen, vilken visar ha kommit fint upp.

Den vita scillan lyser upp den mörka jorden

Även den vita julrosen lyser ockås vår ingång till tomten

Sälgen är också i  full blomm. I området och i diken finns det gott och sälg i fall man vill ta med sig in till sin tomt, men jag har två sälg i krukor och jag är nöjd med dessa.

Jag har också köpt en del blommor för att plantera i krukor på altanen. Bland annat finns pensser bland dessa. Förra året blev 2 lådor med penseer mat till rådjuren första natten de köptes in, men det kommer nog inte blir så eftersom vår nya altan är ca 120 cm högre än marknivå till skillnade från förra året somvar bara 30 cm högre än marknivå och det underlättade för rådjuren att härja på altanen.

Dessa pensser kommer att vara skyddade på altanen och en fröjd för ögat.

Denna vackra annorlunda färgade blomma är en sort Viva. Jag älskar gulviva och hade flera sådant i förra trädgården.

Jag tog med mig två gulvivor till nya trädgården och planterade i trädgården, men har inte sett att ågot har dykt upp än. Det kan bero på att de har förlyttats eller för att vi ha en zon med högre grad än tidigare. Hur som helst hittade jag denna vackra blomman i går i en trädgårdhandel. Den heter Primula x polyantha  på latin eller Gold Lack på engelska.

Medan fåglarna kvittrar på trädtoppen och fiskarna simmar i dammen njuter jag av mina planterade lökar och växter. Min vackra lilfärgade kalla håller på växa och behöver snart komma ut på friland.

Snart kommer dessa skott att se ut så vacker som bilden nedan.

 

Och vil du veta namnet på denna kalla heter den

Zantedeschia 'Schwarzwalder'