Färgklick i april

25.04.2015 21:21

Den 1 oktober 2014 flyttade vi till huste vi bor i nu. Det var inte mycket blommor som vittnade om något trädgårdsarbete.

Jag ville ha en vår med vårlökar i trädgården som skulle blir som färgklickar, en fröja för ögat. Och det har jag fått nu.

Redan de första dagarna satta i trädgården innan jag hade hunnit komma i ordning inne i huset bara för att få ner mina vårlökar i jorden. Eftersom det inte fanns några rabatter utan allt var bara en stor gräsmatta var jag tvungen att gräva i dagarna i ände och rena jorden från ogräs tills jag kunde gräva ner lökarna.

 

Här har jag rensat ogräs och gjort en rabatt jag gräver ner lökar i.

 

Jag kan ser för mig hur det kommer att se ut när våren kommer.

Och här ovan ser det ut precis som jag har föreställt mig. Funkia, lavendel, akeleja kommer att överraska senare under sommaren.

Det var inte lätt att lägga tid på att gräva ogräs när massvis med porslin i köket och 100 tals kartonger med böcker väntade på att bli upppackade.

så här såg ut bredvid boden.

Och jag började gräva redan veckan innan flytten för att få ner blommor jag ville ha där.

Och så hr ser det ut idag! :)

Och den vackra ormhassel i trägården som jag har ärvt ser ut att vara i full fart just nu!

 

Nu efterhand känner jag mig glad för att jag la den tiden på grävande för varje dag glädjs jag åt dessa fina blommor och vårlökar som har kommit upp och är just den färgklick jag har önskat.