Lilla söta sockerärta!

26.02.2015 21:26

Och den växer!

De är sådda för 12 dagar sedan, och de började tittade upp ur jorden redan på dag 3. Nu har det gått ytterligare en vecka sedan jag lade bilder på de söta sockerärotrna. Nu har jag planterat om dem i krukor med pinnar runtomkirng så de klan klänga och slingra sig på. Visst är det söta!
De finns fortfarande i pannrummet som är varmt och jag har lampan på 12 timmar av 24. Resten av tiden kan de vila tycker jag, så som naturlig dygn. Lamporna är av den våglängd som är som dagsljus.
Bild förra veckan
Bild idag 26/2
 
Även tomaterna, luktärtorna  och gurkan har växt mycket. Även om det är dagsljus våglängd i rummet skulle kännas bra att ta ut växterna till riktiga dagljus utohus, men dte är alltför kallt just nu. Jag måste nog vänta i minst två månader till. Jag tror att jag hinner att skörda mina sockerärtor tills dess och hinner plantera en ny omgång, men tomaterna kommer att kunna komma ut till dagsljus i maj månad och kanske också börja ge skörd!
 
Bild tagen förra veckan
Bild tagen idag
Nu när februari närmar sitt slutet känner mig våren i luften. Dagarna är längre och man hör fåglarna kvittra.
Otåligt tittar jag på rabtten för att se om det finns vårteckan än.
Vårlökar jag planterade i höstas håller på att komma upp. Det kommer att blir jätte fint när krukosar och påskiljor slår ut och lyser upp rabatten. Och jag längtar!