Granola

07.12.2014 17:37

Mumslig hemgjord müsli

Vill du veta vad det finns i den musli som du äter till frukosten, gör du den själv!. Här kommer recept på en underbar granola som är en sort müsli! Många klagar på att de flesta av yoghurt och filmjölk sorterna är sötade. Till denna goda granola  kan du välja natuell yoghurt eller fil eftersom det finns så mycket samker i granolan. Den är låg GI på rund av nötter och havreflingor. Man kan välja vilka torkade frukter som helst. Jag valde torkade äpplen, mango och kiwi.

 

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor eller riven kokos
  • 1 dl sötmandel (eller andra nötter som cashew- och paranötter)
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1-2 dl honung
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 dl torkade frukt efter egen smak (fikon, dadlar, aprikos, äpplen, russin, tranbär)

Sätt ugnen på 175°C. Hacka nötterna grovt. Blanda havregryn, kokos och nötter i en bunke. Rör ihop äppeljuice, honung och kanel i en skål. Ringla över havregrynsblandningen och blanda väl. Fördela detta på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen 15–20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna.

Rör ner torkade frukten och linfrön. Förvara i en burk med tättslutande lock.