Baksidan av semesterglädje

16.01.2015 20:40

Sol vind och vatten ...

Är hemkommen alldeles nyligen efter en veckas underbara vistelse i Teneriffa!

Ön som tillhör ögrupen Canarie öarna tillhörande spanien ligger utanför Afrikas norvästra kust.

Vädret var underbart, 25 grader, alltså som en fin och lagom varm svenska sommarväder.

Vistelse innebar både god mat och dryck, sol och bad samt en del promenader vid stranden. Med hyrbil kunde vi åka runt i ön.

 

 

Slingraande vägar genom bergen med fantastiska utsikt över byn Masca!

 

Till sevärdheterna på kan man räkna vulkanen Teide och det vulkanska landskapet som var väldigt speciellt.

Längst kusen ändra landskapet former och färger. Det är ganka torrt  i södra delen av Teneriffa; där vi bodde på Playa De Las Americas, medan det är täta skogar och buskage i norra delen. Liksom det är platt i södra medan det reser höga klippor och berg som rauker i norr och nordvästra och nordöstra delarna av ön. Trots att ön är så litet att det är möjligt om man vill ta hela ön under ett dygn så är det variation av landskap på den lilla ytan.

Vi tog morgonpromenader varje dag längst stranden och någon morgon tog vi oss upp till en litet bergstopp, så lite har vi rört oss.

Liksom på kvällen tog vi promenader längst strandrestauranger som glimmade av belysningar förbi personer som stod vill locka in rsturanggäster.

Men bortsedd dessa promenader är det nog lite hälso-onyttig med semestervistelser för de flesta. Det behöver förstå inte vara så men många ligger från morgon till eftermiddag på hotellets- eller strandens solstolar och solar. Man ser att folk äter glass och dricker läsk eller öl pga av värme för att läska sig eller för att få semesterkänsla.

Nu är jag dietist i yrket och har kunskaper och medvetenhet men lockas kan man ändå bli att smaka på något gott.

Mitt val pav mat å restuatnger var fisk varje kväll. Dels för att jag älskar fisk och dels för att jag vet att det är nyttigt och gott.

Men en sangrea på kvällen eller en Irish Coffee är nog inte lika nyttiga som fisk men något som jag ville ha som ett semesterminne.

Men om man inte gör medvetna val på semetser kan vikten lätt gå upp av all feta grädde och glass och man kan hamna på andra vanor! 

Val av dryck som vuxna och barn gör!

Här är en kaloribomb som man lätt kan få i sig!

 

 

Ytterligare en kaloribom, Irish Coffe med massvis med grädde på!

Och en elegant upplagd fiskrätt!

Smaklig måltid!